Централният лъч на ДПС посети джамията на Седемте моми в Подкова


    Екипът на Централния лъч на ДПС посети джамията на Седемте моми (“Йедикъзлар Джами”) в село Подкова, Кирковско.
    “На това свещено място, днес, в първия ден на месец Рамазан, е щастие да се съберем и да се видим”, каза Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.
    Месец Рамазан е месец на изпитания, но и месец за сплотеност и милосърдие. В тези сложни времена той е месец за мир и доброта. Ние винаги сме търсили не разделителни линии, а онова, което ни сплотява - различието за нас винаги е било ценност във времето. Културно-историческото ни наследство може да послужи като основа за икономически просперитет в регионите, каза още Карадайъ. Средновековните и антични крепости, в които бяхме по време на тази кампания, са невероятна ценност за регионите, но и за хората тук.
    Председателят на Движението отбеляза и силата на всички избиратели на ДПС, които в трудни времена се обединиха, за да помогнат на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия.
    “Може би Всевишният ни праща кризи, защото те винаги успяват да ни обединят, и винаги успяваме да извадим от тях поуките си занапред”, допълни Председателят.
    На срещата присъстваха всички участници в Централния лъч на ДПС, кандидатите за народни представители, председатели на областни и общински структури, множество симпатизанти.
    Дървената джамия, известна още като Йеди къзлар джамиси, или Джамията на седемте моми. Тя е един от най-старите мюсюлмански храмове у нас. Построена е през 1438 г. без нито един пирон в конструкцията си.
    Има легенда, заради която се нарича "Джамията на седемте моми".
    Храмът бил построен от седем момичета, чийто любими не се завърнали от война. Продали зестрата си, за да закупят материали. Построили джамията за една вечер и никой никога не ги видял отново.
    Това написа на страницата си във Фейсбук зам.-председателят на ДПС инж.д-р Хасан Азис

    Гласувайте с №13 в интегралната бюлетина.

    Платена публикация

    Купуването и продаването на гласове е престъпление.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Последни новини