Радослав Милев-Гласът на гражданите в Кърджали

Известен е като Гласът на гражданите в Кърджали. Неизменно отстоява обществения интерес в местния парламент. Единственият,който може да провокира дебат в Общинския съвет. Това е Радослав Милев от коалиция „Демократична България”. Той смята, че както отстоява  интересите на кърджалийци в местния парламент,така може да го прави и в националния.Доказал се е !

  Въпреки голямата му обществена популярност,кърджалийци знаят малко за биографията на Радослав Милев. Той е кърджалиец до мозъка на костите си. Роден е тук през 1976 г.Завършва елитната Езикова гимназия в паралелка по немски език.Отбива военната си служба.Учи в УНСС.Веднага след това преминава нелегално чешко-немската граница с раница на гърба.Иска да види с очите си Свободния свят. Работи година в Белгия. Връща се в Кърджали и с покойния му приятел Илиян Ангелов създават  култовото заведение „Френдс”. Опит не му липсва. От 17-годишен стажува в Резиденцията при Николай Сиджимов. От тогава е в ресторантьорския и хотелиерски бранш.

  Като човек в частния бизнес е с десни убеждения. Един от основателите на Демократи за силна България в областта и привърженик на реформите на премиера Иван Костов. Не приема политическото номадство и въпреки, че ДСБ е в опозиция й остава безкрайно верен. Същевременно с ДСБ участва в коалиции:Синята коалиция;Реформаторския блок,”Демократична България” и сега в ПП-ДБ.

  Радослав Милев е втори мандат общински съветник.Първият е в коалицията Реформаторски блок,а втория в коалицията „Демократична България”.

  Доминацията на ДПС в Общинския съвет и безпардонното им поведение отблъскват младите хора,които искат да пробият в политиката. Тя предизвиква апатия у мнозина. Точките от дневния ред се гласуват механично.Лошото е,че това статукво се подкрепя от БСП,която има претенции за опозиция. Това сподели за Кърджали бг вести Радослав Милев. Той припомня,че многократно е настоявал за преки излъчвания на заседанията на Общинския съвет, но от ДПС предпочитат безкритичния комфорт и мълчание на обществеността.

  Подготвям се отрано за сесиите на Общинския съвет.Много съм внимателен към подготвените сделки с общинско имущество.За съжаление,често се сблъскваме с практиката да ни отказват информация от Общинска администрация. Това се отнася най-вече за финансовото състояние на Общината. Тя е в състояние на фалит. Трупат се огромни задължения с мълчаливото съгласие на цялата общественост. Фрапиращ пример е казуса с такса смет. Въпреки договор с „Грийн Партнърс” общината не е разплатила за последните 8 години 23 млн.лв.,въпреки, че ги е събрала от данъкоплатците.Нещо повече,платила е с кредит,който е също на гърба на кърджалийци. Това подчертава Радослав Милев.

  Безобразията в Кърджали ме подтикват да се кандидатирам за народен представител. Бил съм и водач на листа.Едва ли ще мога да направя нещо сам в Народното събрание, но разчитам на съмишленици. Мога да допринеса с моя опит в противодействието на корупцията в Кърджали. Трябва да направим промени в правораздавателната система на страната,за да оцелее държавата.  Правораздавателната система в страната е бухалка на властта,а не бранител на справедливостта за гражданите. Рибата се вмирисва от главата. Държавното управление е пропито от горе до долу с корупция. Много от политиците искат да запазят статуквото. Затова хората ги смятат за корумпирани,казва още Радослав Милев.Той е категоричен,че хората подкрепят новите лица,които се борят за справедливост. Той  е убеден:Оправим ли съдебната система,ще гарантираме реформата в останалите системи на държавата!

Гласувайте с номер 12 в интегралната бюлетина с преференция №103.

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Последни новини