Отново значителни валежи от дъжд, над 900 метра - от сняг

Смолян е сред областите, за които е обявен жълт код за опасно време. Утрото на 4 април е облачно и дъждовно, температурата е 5 градуса. Дъждовно ще се задържи през целия ден. Прогнозата е за значителни валежи с количества за денонощието до 20-30 mm. Максималната температура през деня ще достигне 8 градуса.

Днес времето ще се задържи облачно, в равнините и мъгливо. На много места ще има валежи от дъжд. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина - силен североизточен вятър, който още преди обяд ще започне да се ориентира от север-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Вечерта в северозападните райони и във високите полета на Западна България, а през нощта срещу сряда и в Лудогорието, дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. Максималните температури ще бъдат в широки граници - от 7°-8° в северозападните райони до 15°-16° в Горнотракийската низина, в София около 8°.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо, с валежи от сняг, под 900-1000 метра - от дъжд. Ще духа умерен южен вятър, който ще започне да се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини