Програмата „Ваканция в музея“ започва отново в Перник

За поредна година в Перник предстои провеждането на пролетната традиционна програма „Ваканция в музея“. За това съобщиха от институцията. Програмата на проявата включва занимания за деца от 7 до 12-годишна възраст.

От 10 до 13 април включително Регионалният исторически музей отново ще отвари вратите си за децата на града. Заниманията са от 9:00 до 12:00 часа и са в три модула: „Музеят показва и разказва“, „Музейна работилница“ и „Градски маршрути“.

Децата ще научат интересни факти за миналото на Перник и региона в музейните експозиции и подземния минен музей. Под ръководството на музейния реставратор ще рисуват върху камък, ще работят с филц и ще апликират. Те също така ще имат възможността да направят свои изделия от глина на грънчарско колело.

Организаторите на проявата са планирали и поход до средновековната Пернишка крепост.

В миналогодишното издание на програмата „Ваканция в музея“ децата заедно със специалист по нова и най-нова история посетиха няколко емблематични обекта за Перник. Обиколката започна от първия миньорски квартал „Твърди ливади“ и продължи към централната част на миньорския град. Там малчуганите разгледаха църквата „Св. Иван Рилски“, сградите на Минната дирекция, Двореца на културата и Пощенската палата.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини