Стелиян Гюзелев ще представя Хасковска област на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс

    Атлетът Стелиян Гюзелев ще представя Хасковска област на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс, които ще се проведат в периода 17 – 25 юни 2023 г. в Берлин, Германия. Състезателят от българския отбор бе представен пред обществеността днес на стадион „Младост“ в Хасково по инициатива на Областна администрация.

    Той бе посрещнат днес от делегация, в която бе заместник-областният управител на Хасково Мартин Узунов. На спортната база го очакваха, роднини, приятели, треньори, преподаватели и представители на държавната и местната власт в Свиленград, където се обучава атлетът. Той е в 10 клас в ЦСОП „Стефан Василев“ в Свиленград, но е жител на община Любимец. Младежът бе номиниран и избран да влезе в отбора по лека атлетика след националното разпределение на квотите по спортове и по общини.

    На Световните игри в Германия 17-годишният Стелиян ще участва в дисциплините 100 метра бягане, дълъг скок и смесена щафета. Присъстващите му пожелаха успех и да спечели медал. Сред тях бяха Димитрия Халилямова - национален треньор по лека атлетика към Спешъл Олимпикс България, Юлия Илева - директор на ЦСОП-Свиленград, Тотка Пачова - класен ръководител, Илияна Иванова - рехабилитатор и личен треньор, Живка Георгиева - член на УС на Спешъл Олимпикс България.
    От община Свиленград заявиха, че ще подпомогнат финансово участието на Стелиян за игрите в Германия. На следващото заседание на Общинския съвет ще бъде гласувана парична сума, каза председателят на местния парламент Георги Еленков в присъствието на заместник-кмета на община Свиленград Анелия Георгиева.

    За финал на днешното събитие Стелиян демонстрира спортните си заложби, показвайки завидна подготовка.

    В Световните игри на Спешъл Олимпикс ще участват общо 40 състезатели от България.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини