ПП-ДБ: Няма да подкрепим правителство с първия мандат, но ще бъдем конструктивни

Цяла България има общи приоритети и трябва да бъде осигурено време на парламента, за да те да се придвижат, заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков пред медии след консултациите при президента Радев.

Потвърдихме нашата заявка като втора политическа сила, че с първия мандат няма да подкрепим правителство и ще бъдем конструктивни хо всички политики, а ако се стигне до втори мандат, ще предложим правителство", допълни той.

Асен Василев каза, че всички политически сили ще ще работят активно с министерството на финансите по бюджета, чието приемане отнема минимум четири седмици.

"Това, което показахме в този парламент е малко по-активна политика и всички осъзнахме, че няма възможност по тези приоритети да има разногласия. Оттам нататък това което казваме, това ще правим. Ние ще бъдем конструктивни, но първия мандат не можем да го подкрепим, защото така сме казали на нашите избиратели", коментира Кирил Петков.

В петък Радев ще се срещне с останалите четири парламентарно представени партии – "Възраждане", ДПС, "БСП за България" и "Има такъв народ".

След като бъдат проведени консултации с всички парламентарно представени партии държавният глава ще връчи и първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини