Служителите на Държавен архив-Кърджали с готовност за стачка, искат увеличение на заплатите

  Служителите на Държавен архив в Кърджали са в стачна готовност, като настояват за увеличение на трудовите възнаграждения. Те подкрепят протеста на своите колеги от София, които вчера излязоха на улицата с искане за увеличение на заплатите с 30%. В проектобюджета на служебния кабинет заложеното увеличение е едва 10%.

 В случай, че искането ни  не бъде прието ще стачкуваме. Служителите ни са последни по заплащане в страната, а работата им е много отговорна.Това сподели за Кърджали бг вести директорът на архива Гергана Димитрова. Тя каза,че през последните години щатът на архива е намален наполовина,а работата се увеличава. Наблюдават се държавни и обществени организации. Гражданите остават много доволни,когато открият търсеният документ, но зад това стои много труд, казва още Гергана Димитрова

  Категорично подкрепяме протестите на служителите на архивите, включително и на колектива в Кърджали. Искането им за повишаване на заплатите с 30% е напълно основателно. Това каза лидерът на КНСБ в областта Иванка Караколева.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини