Започна голямото сбогуване с училище

    От вчера започна дългото сбогуване на абитуриентите с училището. Дълго, защото те вече няма да са ученици, да влизат в час, да учат уроци и да пишат домашни (това последното някои отдавна не го правят), но само след дни те ще се завърнат  в класните стаи, за да положат зрелостните си изпити. След това ще се съберат в двора на гимназиите си с най-прелестните си тоалети, да  за да отпразнуват с бал навлизането им в самостоятелния им живот. А когато са отминали всички вълнения от изпити и тържества ще се срещнат със своите учители и директори, за да получат документите си за завършена степен на образование и дипломите си. На някои може да им се наложи да се завърнат и  да поправят своя оценка, но се надяваме това да е само възможност, която няма да се наложи наникого.

    С голямото сбогуване на Випуск 2023  започна и голямото броене до 12. Под възгласите „Едно, две… дванайсет“ …. абитуриенти се строиха с цветя в ръце, за да благодарят на учителите си, а учителите да им пожелаят успех в живота. В дворовете се строиха и бивши абитуриенти. Някои от тях – родители на настоящите, други – от носталгия.

    И сред всичките благодарности и пожелания, усмивки и сълзи, някак между другото остана ритуалът по предаване на училищното знаме. Той е важен най-вече за получилите правото да бъдат в знаменната група. И за родителите им… Защото това е признанието за положените усилия, за труда им, за социалния им статус в училище.

    Знаменосец през следващата учебна година в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ ще бъде Йордан Начев , а негови асистентки ще са  Габриела Ганчева  и Веселина Велева.

     В ПГСС „Васил Левски“ знамето ще носи Тихомир Стефанов , а групата ще се допълва от Наргиз Хатиб и Мелис Алиосман.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини