В Чепеларе почетоха Деня на светите братя Кирил и Методий с редица прояви

    В Чепеларе Деня на светите братя Кирил и Методий беше отбелязан с редица прояви. В навечерието на празника се състоя традиционното факелно шествие, което в продължение на век не е спряло да се провежда. Включват се ученици, учители и граждани, към тях се присъединяват и гости на града, които идват, за да станат част от шествието с факли и фенери, символизиращи огъня на знанието като предвестник на светлия празник на българската азбука - 24-ти май. Шествието започва от емблематичното училще с часовниковата кула - Гимназията или сега СУ "Васил Дечев", продължава по ул. „Васил Дечев“ /главна улица/ и завършва на площад „Олимпийски“ в центъра на град Чепеларе.
    На 23 май на площад „Олимпийски“ се състоя и награждаване на изявени спортисти от община Чепеларе. Кметът на Чепеларе Боран Хаджиев, заместник-кметът инж. Стоян Кузмов и олимпийската шампионка по биатлон Екатерина Дафовска наградиха 42-ма изявени спортисти от община Чепеларе.
    Вечерта завърши с концерт на легендарните Б.Т.Р.
    Днес по главната улица на Чепеларе премина и традиционното шествие, в което отново се включиха деца и ученици от учебните заведения в родопския град и много граждани.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини