Дебютанти от „Колорит“ с награди от три творчески конкурса

    Още с първите си дебютно участие в конкурс, три от талантливите деца на Школата по рисуване и приложни изкуства „Колорит“ към Читалище „Заря“ в Хасково, взеха награди.

    13-годишната Милиса Бекир е с поощрителна наградата на „Хиликон“ от второто издание на Националния конкурс с международно участие за рисунка “Аз, ти, той-ние сме в Европа“, организиран съвместно от Международно дружество “Елиас Канети“, Гьоте институт и Художествена галерия- Русе. Конкурсът има за цел да стимулира творческите и естетическите умения.

    Жанина Димова, на 11 години, е носителката във втора възрастова група на втора наградата за рисунката си на тема „Българските народни приказки-извор на мъдрост и доброта“, организиран от Сдружение „Дай, бабо, огънче“. Жанина се включва в конкурса, защото обича българския фолклор и черпи вдъхновение от него, сподели младата художничка.

    По тема „В полите на Странджа“, е рисувала Магдалена Димова. Картината на 12-годишната възпитаничка на школа „Колорит“ е отличена с втора награда във възрастовата група 5-7 клас на Националния конкурс „Шарено петле“.

    Ръководителката на школата Веселина Делчева е доволна от представянето на трите си възпитанички, най-вече защото децата са получили удовлетворение за положения труд. „Наградите ни са от три различни конкурса, на които школа „Колорит“ се представя за първи път и е радостно, че отново сме забелязани и имаме наградени участници“, сподели Веселина Делчева.

    Още две сериозни изяви предстоят за „Колорит“ в идните дни. На първи юни децата ще покажат пред широката общественост в галери „Форум“ картини, върху които са работили през последната творческа година. Изложбата им стана традиционна и е подарък за всички в града по повод Деня на детето.

    На 5-и юни предстои и годишната изложба, с която школата представя абитуриентите си. През тази година в центъра на събитието са четирима от талантливите й възпитаници.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини