Разстрел в дома на Къро в ЮАР, четирима българи са убити

Полицията в Република Южна Африка е открила тази сутрин телата на четирима души, за които се предполага, че са с български произход, съобщиха южноафрикански медии, сред които в."Саут Африкан". 

Става въпрос за две жени и двама мъже на възраст между 40 и 50 години, заяви говорител на силите на реда. 

Към момента не са известни мотивите за тежкото престъпление.  

Криминалисти все още претърсват мястото на убийството.

Сред убитите е Красимир Каменов-Къро, съобщи NOVA, като се позовава на свои източници. Той е бил застрелян в Кейптаун, където живее от години. 

Покушението е станало в дома на Каменов, като заедно с него за застреляни жената, с която той е живял и икономката. Децата му са били на училище по това време.

Каменов е част от знаковата групировка ВИС.

В средата на март Гешев каза, че Красимир Каменов-Къро е подготвял физическото унищожение на висши магистрати и полицаи, включително и на главния прокурор.

През април по искане на българската прокуратура Каменов беше обявен за международно издирване с „червен бюлетин” от Интерпол. Според сайта на Междуправителствената организация той се издирва за убийство, заплаха за убийство и изнудване. 

Каменов бе задочно обвинен от Софийската градска прокуратура като поръчител на убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР, който беше показно разстрелян в София в началото на 2022 година.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хи
    Химена
    3 0
    21:21, 25 май 2023
    Намери си майстора бруталния лайняк !
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини