Проверки във военни предприятия след взривове в Карнобат

Премиерът акад. Николай Денков възложи на Министерството на икономиката и индустрията и МВР - Главна дирекция „Национална полиция“, направление „Контрол по общоопасните средства“ и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, да извършат проверки и да предприемат превантивни действия за сигурността на държавни и частни производствени предприятия от българската военна индустрия. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет (МС).

Екипи на институциите ще направят посещения в няколко обекта в понеделник. Целта е спешно да се подсилят мерките за сигурност на предприятията и хората в сектора, след като малко след полунощ на 25 юни избухнаха взривове в склад за боеприпаси на частен производител край Карнобат. 

Освен сигурността на гражданите, предприятията и районите около тях, приоритет на правителството е и цялостната подкрепа за развитието на българската отбранителна индустрия, ключова за икономиката на страната, посочват още от МС.

Във връзка с взривовете от снощи, в ход са протоколите за реакция. С оглед на ситуацията, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов възложи засилване на мерките за сигурност на всички държавни заводи от военно-промишления комплекс и районите около тях.

Инцидентът в склада за боеприпаси е станал малко след 1:00 часа в неделя сутрин. По данни на Областната дирекция на МВР в Бургас няма данни за пострадали хора. Складът е на фирма “Емко“ на бизнесмена Емилиян Гебрев. Площите са разположени в общо четири бивши военни хранилища. Специалисти по боеприпаси, пожаротехнически експерти и разследващи полицаи ще направят оглед на място след изтичането на 72 часа, в които обектът ще остане запечатан. Все още не е ясен размерът на нанесените щети от последвалия след взривовете пожар.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини