Акцентите по National Geographic през юли

През месец юли National Geographic предлага интригуващи премиери:

  • МОРСКИ ВЪЛЦИ, сезон 12
  • ДА ЗАЛОВИШ КОНТРАБАНДИСТ, сезон 5
  • ПОСЛЕДНИТЕ ГИГАНТИ: ДИВИ РИБИ, сезон 2
  • ЖИВОТ ПОД НУЛАТА: ПЪРВИТЕ ЖИТЕЛИ НА АЛЯСКА, сезон 2
  • ТИТАНИК: 25 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С ДЖЕЙМС КАМЕРЪН
  • ИЗГУБЕНИТЕ СЪКРОВИЩА НА ИСПАНИЯ

МОРСКИ ВЪЛЦИ, сезон 12 (20 еп. по 60 мин)
Премиера: 3 юли 2023 г. от 21:00 ч.
Излъчване: Всеки понеделник от 21:00 ч.

Този сезон капитаните от Глостър са изправени пред четиридневна риболовна седмица, което прави конкуренцията още по-засилена от всякога. При ограничените възможности за риболов битката ще определи най-добрия за всички времена. Флотът е разделен пред избора между локален риболов и поемането на финансовия риск с пътуване на 90 мили до Чатъм за почти гарантиран улов. Междувременно към флотилията се присъединява нова лодка с изцяло женски екипаж.

ДА ЗАЛОВИШ КОНТРАБАНДИСТ, сезон 5 (8 еп. по 60 мин)
Премиера: 3 юли 2023 г. от 22:00 ч.
Излъчване: Всеки понеделник от 22:00 ч.

124 милиона души влизат в САЩ през националните летища всяка година. Това е един непрекъснат прилив на хора, а сред тях се крие безкраен контрабанден поток. Границите се контролират от бдителни служители от Департамента за вътрешната сигурност, чиито агенции изграждат тристепенна защита на американските летища. Използвайки всички налични инструменти, те няма да се спрат пред нищо, за да заловят контрабандистите.

ПОСЛЕДНИТЕ ГИГАНТИ: ДИВИ РИБИ, сезон 2 (8 еп. по 60 мин)
Премиера: 5 юли 2023 г. от 22:00 ч.
Излъчване: Всяка сряда от 22:00 ч.

Във вълнуващия нов сезон на изпълнени с екшън и адреналин приключения Сирил и снимачният му екип изследват Аржентина, Никарагуа и Маркизките острови в южната част на Тихия океан. Тяхната мисия? Да открият 400-килограмовия късоопашат речен скат, 200-килограмовия гигантски тарпон и легендарния гигантски каранкс.

ЖИВОТ ПОД НУЛАТА: ПЪРВИТЕ ЖИТЕЛИ НА АЛЯСКА, сезон 2 (14 еп. по 60 мин)
Премиера: 6 юли 2023 г. от 22:00 ч.
Излъчване: Всеки четвъртък от 22:00 ч.

Когато руснаците пристигат през XVIII в., коренните обитатели на Аляска са там от хиляди години, през които разработват и усъвършенстват сложни начини за оцеляване и просперитет в най-суровите условия. Традициите и методите им се предават от поколение на поколение и въпреки всички премеждия те успяват да запазят обичаите и своя уникален начин на живот непокътнати. И все пак, постоянната опасност от изчезване остава. Изправени срещу непрестанно променящия се суров пейзаж на Аляска, непрекъснато намаляващият брой коренни жители има само един изход – да живеят като предците си и да научи следващите поколения как да живеят в хармония с околната си среда и да се възползват от благата ѝ. „Живот под нулата: Първите жители на Аляска“ проследява избрани коренни жители, които разчитат на древната мъдрост, както и на техники за лов, строителство и оцеляване, за да осигурят съществуването си през следващото хилядолетие. Това е празник на културата, традицията и невероятната сила на една вдъхновяваща група хора, които винаги успяват да намерят начин да оцелеят още един ден.

ТИТАНИК: 25 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С ДЖЕЙМС КАМЕРЪН (60 мин)
Премиера: 1 юли 2023 г., събота, от 22:00 ч.

Дебатът дали Джак и Роуз е можело да оцелеят след потъването на „Титаник“ надхвърля въпроса дали е имало място за двама души на една отломка. По-дълбоката линия на историята, при която според някои Джеймс Камерън е сбъркал, е дали Джак е можел да промени изхода на ситуацията, като действа по различен начин. Можем да решим този въпрос веднъж завинаги, като проведем два експеримента, които формират базата за 10-минутната актуализация наоригиналния „Титаник“.

ИЗГУБЕНИТЕ СЪКРОВИЩА НА ИСПАНИЯ (60 мин)
Премиера: 16 юли 2023 г., неделя, от 21:00 ч.

Изследователят на National Geographic Клаудио Лозано Гера-Либреро се гмурва в Тартесос, смятана за първата западноевропейска цивилизация. Смесица от история и легенда, Атлантида за някои, спомената в Библията и в поемата „Ora Maritima“ на Авиен, Клаудио ще пътува до делтата на Гуадалкивир и Естремадура, за да открие тела, мъртви коне и останки от тази цивилизация, която е смятана за мит. Приключения, наука, нови технологии... Едно завладяващо пътуване из миналото, осъществено с помощта на експерти и археолози на терен, по време на което ще бъде разкопана и технологично пресъздадена културата на Тартес, за да разберем как са живели и изчезнали представители ѝ.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини