Повечето партии в НС осъдиха поведението на "Възраждане"

Повечето партии в НС осъдиха поведението и изявленията на "Възраждане". Това става след призива на кабинета институциите и парламентарно представените партии да вземат отношение. Костадин Костадинов заяви, че срещу формацията му се води война.

Пръв лидера на ГЕРБ Бойко Борисов осъди езика на омразата, идващ от "Възраждане" и отрече каквото и да е било взаимодействие между неговата партия и формацията на Костадин Костадинов.

"Възраждане" излязоха със специална декларация от трибуната на парламента, в която посочиха, че срещу тях се води война и определиха управляващите като "неофашисти".

БСП и ИТН видяха екстремизъм в действията на "Възраждане", а ДПС заявиха, че отдавна са взели своето негативно отношение към поведението на тази формация.

"Очевидно е, че ще се подготвят провокации, някой ще провокира гражданския ред и сблъсъци в страната, искам да заявя и предупредя, и да настоявам всеки един български гражданин да бъде достатъчно бдителен и да не допусне разделянето на обществото ни", каза Костадин Костадинов.

"Има достатъчно текстове в НК, всяко хулиганство може да бъде наказано", каза Бойко Борисов.

"ДПС винаги е осъждало всякаква форма на поведение и призиви за противопоставяне, агресия и омраза в обществото", каза Мустафа Карадайъ.

"Възраждане" имат крайни екстремистки, фашистки прояви донякъде. Това, което се случи в парламента, защото сме били свидетели, недопустимо е в съвременна България една партия да обявява и да пречи на свободно избран народен представител да излиза на трибуната и да говори", каза Корнелия Нинова.

"Това е изключително агресивно популистка партия, която цели единствено качване на избиратели, на гласове, за да може да вкарат на следващи и следващи избори, малко повече депутати - нищо повече", каза Станислав Балабанов.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини