"Изберете си проект": Фирми твърдят, че са плащали, за да печелят обществени поръчки

Представители на строителни фирми разказват пред бТВ, че преди години са платили десетки хиляди левове на жена, която им е обещала да спечелят конкретни обществени поръчки. Фирмите са подали сигнал и до прокуратурата, която е повдигнала обвинение на жената. На първа инстанция тя е оправдана, а прокуратурата смята да протестира решението на съда.

Теменужка Константинова, управител на строителна фирма "Елит Строежи", твърди, че през 2014 година е дала 50 000 лева на Десислава Богатинова. "Обещанията й бяха такива: "Аз имам контакти във всички министерства, ето изберете си, кметовете са мои, където и да посегнете, кметовете са мои, викам го тука при мене в офиса, подписвате и работите." На сто процента сигурност, че поръчката ще я спечелим. И тя ни представя един списък, за да си изберем обект, който искаме", казва Константинова пред бТВ.

В договора, подписан от двете жени, Богатинова се задължава да извърши "всички необходими действия" за участието на фирмата на Теменужка Константинова "в обществени поръчки". В раздел "Обезпечения" Теменужка приема да плати 50 000 лв. Богатинова трябва да ги върне, в случай че при отваряне на предложенията по поръчката за фирмата кандидат настъпи "неблагоприятно решение". Още няколко строителни фирми са разказали пред бТВ, че са дали на същата жена пари с надеждата да спечелят обществени поръчки из страната.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини