"Мисията невъзможна 7" детронира "Индиана Джоунс 5" в киносалоните в България

Първата част от седмия поред филм от поредицата "Мисията невъзможна: Пълна разплата - част 1" очаквано предизвика силен зрителски интерес в летния сезон, сочат обобщените данни от киносалоните у нас. Задълбаването в миналото на Итън Хънт в сюжетната линия са проследили общо 15 798 зрители, а приходите за първите три дни у нас на филма са 226 421 лева.

На втора позиция е двуседмичният първенец "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата". Излязлата в края на юни последна част от историята за археолога д-р Джонс, започнала през 80-те години на миналия век, е с вече 70 817 зрители и реализира постъпления от 901 531 лева от билетите им.

Трети поред е анимационният филм "Стихии", разказващ за живота в Стихиопол. Пресъздаваща личната история на родителите на режисьора Питър Сон анимация вече пета седмица е по екраните, като са я гледали 49 346 зрители и има приходи от 572 301 лева.

На четвърто място сред най-гледаните филми у нас е трилърът "Коварен капан: Червената врата". Петият филм за семейство Ламбърт, който се развива десетилетие след последния от поредицата и разказва за влезлия в колеж "Далтън", е втора седмица в кината. Той е привлякъл интереса на 12 898 зрители и отчита 145 600 лева приходи.

Пето място е за друга анимация - "Руби Гилман: Тийн кракен". Разказаната в тийнейджърски стил история на подводния свят на кракени и русалки е с 12 965 зрители и 127 929 лева приходи за трите седмици у нас.

На шесто място е комедията "Без лоши чувства", в която останалата без работа героиня се заема да изкара от черупката му затворен тийнейджър. Резултатът са видели вече 14 348 зрители, като постъпленията от филма за месец в кината възлизат на 171 026 лева.

Седма позиция е за втората премиера от миналия уикенд - датската анимация "Алберт". Как пакостникът Алберт се впуска в търсенето на балон с горещ въздух, са разбрали общо 1263 зрители, а приходите са 12 717 лева.

Осмо място заема анимационният "Спайдър-мен: През Спайди-вселената", продължение на филма от 2018 г. Завръщането на Майлс Моралис със задачата да спаси всички светове са гледали общо 59 377 зрители, а приходите за седемте седмици по екраните у нас са в размер на 687 003 лева.

На девето място е украинската анимация "Мавка: Горска песен". Историята на пазителя на гората и младия музикант Лукас е привлякла 11 044 зрители и има 114 327 лева приходи.

Десета позиция заема мюзикълът "Малката русалка", създаден по анимацията на "Дисни" и приказката на Ханс Кристиан Андерсен. Как Ариел се влюбва в Ерик са си припомнили и разбрали общо 71 878 зрители, а приходите от билети за двата месеца в кината възлизат на 858 015 лева.

Извън първите десет най-гледани филма е третата премиера от миналия петък - "Осемте планини" по разказа на Паоло Кониети. Историята за приятелство, запазено за цял живот, е гледана от 26 зрители и има 238 лева приходи.

През миналия уикенд в кината са влезли общо 31 468 зрители, като всеки трети е гледал Том Круз. Миналата година по същото време филми са гледали общо 33 917 зрители, като тогава един от всеки трима е предпочел "Тор: Любов и гръмотевици" или "Миньоните 2".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини