Ще позволи ли здравето на Мадона да се върне на сцената?

Кралицата на поп музиката Мадона официално отмени турнето си "Сelebration" в Северна Америка, но обеща на почитателите си да е в достатъчно добра форма, за да направи първото шоу от европейската част на обиколката си в средата на октомври в Лондон. За периода между 15 юли и 8 октомври тя трябваше да изнесе на 40 концерта в Канада и САЩ. Те ще бъдат насрочени за други дати, обещават от екипа на звездата.  

Дали обаче 64-годишната певица ще успее да се възстанови след тежката бактериална инфекция, която я повали в края на месец юни? Тя беше настанена в болница, където остана няколко дни, обяви тогава мениджърът й Гай Озиари.

Звездата си е поставила за цел световното турне 2023, с което отбелязва четири десетилетия на сцената, да бъде най-грандиозното и запомнящо се. "Тя е непреклонна в стремежа си да бъде най-добрата, да смае феновете си и да направи това, което другите преди нея не са направили", заяви източник от обкръжението й пред "Пийпъл". 

Изключително изтощителните репетиции, по шест дни в седмицата, с малко почивки, както твърди един от танцьорите пред американски медии, обаче оказаха отрицателен ефект върху Мадона и тялото й не издържа на жестокото натоварване в навечерието на турнето. То трябваше да започне на 15 юли от Ванкувър, Канада. 

Състоянието на изпълнителката е било много сериозно - настанена е била в интензивно отделение на болница в Ню Йорк, наложило се и да бъде интубирана. В момента Кралицата на поп музиката се възстановява в дома си, стана ясно от първия пост, който тя публикува в профила си в Инстаграм след болничния престой. В него певицата увери почитателите си, че се възстановява и изрази надежда скоро отново да е на сцената. 

"...Не искам да разочаровам всички, които са си купили билети за моето турне… Не искам да разочаровам и хората, които през последните няколко месеца работиха неуморно с мен, за да направят шоуто. Мразя да разочаровам когото и да било", написа още Мадона.

Певицата обаче изтъква, че в момента вниманието й е насочено към здравословното й състояние и възстановяването. "Уверявам ви, че ще се върна при вас веднага, когато мога", се казва в публикацията й в Инстаграм.

Съвместими ли са обаче голямото натоварване и стрес по време на световно турне със здравословното състояние на Мадона, питат се феновете, екипът й и фирмата, ангажирана с организацията на турнето. Засега няма официално съобщение за лекарско становище по въпроса. Вероятно то ще бъде определящо при решението дали световната обиколка на американската поп звезда да се състои, макар и с частично променени дати.

Според бивш приятел на Мадона - Питър Кентес (72 г.), с когото се познават от 1978 г., поп звездата е роден боец и няма да намали темпото въпреки призивите на семейството си. "Никой не превъзхожда възрастта, но Мадона ще победи болестта и ще има успешно турне", казва пред изданието "Сън" мъжът, който по онова време е бил преподавател по танци. "Тя винаги е била пълна с енергия, надминавайки другите изпълнители и не мога да си представя да забави темпото", добавя Кентес, който се запознава с Мадона в Мичиганския университет. Там тя учи танцово изкуство. 

Както обичайно Кралицата на поп музиката се стреми да бъде перфектна за своята публика. А конкуренцията на музикалния пазар е изключително жестока. Приятели на Мадона са доста загрижени, че тя се опитва да не изостава от ритъма на изпълнителки като 33-годишната Тейлър Суифт, която в момента е на турне и жъне големи успехи. Това може да се окаже фатално за Мадона, твърди изданието "Мирър". 

Член на голямото й семейство заяви пред "Дейли мейл", че здравословният проблем би трябвало да подействал като отрезвяващ сигнал за Мадона, която се смята за "непобедима" и влага невероятни усилия в подготовката си за турнето. "Тя не води толкова здравословен живот, колкото би трябвало според възрастта й, а през последните няколко месеца се изтощи. Мисли си, че е още млада, а всъщност не е. Освен това вярва, че е непобедима”, казва роднината на изпълнителката, чието име "Дейли мейл" не съобщава.

Официално няма съобщение за причината, предизвикала бактериалната инфекция на Мадона, но обкръжението й се опасява, че здравословният й проблем е в резултат на свръхнатоварванията и "изключително рисковия" график на репетиции. Тя е работила много интензивно, фокусирана върху предстоящите си концерти, като се налагало да ѝ се напомня, че "вече не е на 45 г., камо ли на 25". "Мирър" цитира свой източник, който твърди, че приятелите на певицата се притесняват да не се повтори "ситуацията с Майкъл Джексън", който почина през 2009 г. в навечерието на първи от поредица концерти в Лондон. 

Дори и почитателите на Кралицата на попа я призоваха да "не бърза" да се завръща на сцената, а да се "съсредоточи върху лечението". "Оздравявай. Това сега е най-важното. Светът може да продължи. Трябва. Прегръдки!", написа в социалните мрежи фен на певицата. А друг призова: “Отдели цялото време, от което се нуждаеш, Мадона. Най-важното нещо е доброто здраве. Ценим теб, твоето изкуство и всичко останало, което носиш на този свят". 

Певицата е изключително дискретна по отношение на здравословното си състояние. Известно е, че Мадона претърпя инциденти по време на конна езда през 2005 и 2009 г. През 2020 г. обяви, че ще се подложи на оперативно лечение, заради което  се наложи да отмени свое шоу в Лисабон. През февруари т.г. звездата се появи на церемонията за връчването на наградите "Грами" с доста подпухнало лице, което смути почитателите й и даде основание за предположения, че е претърпяла козметична операция. Според специалисти не е изключено настоящите й проблеми да са косвено свързани и с това, въпреки че изпълнителката официално не е обявявала за козметична интервенция на лицето си. 

Със или без козметична операция е ясно, че здравословното състояние на Мадона в момента е доста крехко. И съвсем разбираемо то е приоритет, въпреки първоначалните планове на звездата.

Пренасрочването на голямо турне, независимо дали е по здравословни или други причини на изпълнителите, може да е доста сложно и скъпо. След отпадането на строгите ограничения, въведени заради пандемията от КОВИД-19, графиците на големите зали и стадиони са ангажирани месеци напред и промени почти не са възможни, отбелязват експерти в сектора. Огромни биха били разходите за организаторите на несъстояли се концерти, като стойността може да достигне милиони щатски долари. Само в първия ден от пускането на билетите за "Сelebration" в продажба, бяха изкупени повече от 600 000 по целия свят -  това ще бъде тежък финансов удар както за организаторите от "Лайв нейшън", така и за самата изпълнителка, коментира изданието "Билборд". 

Мадона обяви през януари, че ще тръгне на световно турне, за да представи  "несравнимия музикален каталог от последните над 40 години". "Развълнувана съм, че ще изпълня възможно най-много песни с надеждата да поднеса на феновете си шоуто, което чакат", се казваше в разпространено тогава съобщение до медии. Сега почитателите й се питат дали отново ще видят на сцената Мадона такава, каквато са свикнали - раздаваща се до краен предел...

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини