Автомобилна администрация стачкува, не изпитват кандидат-шофьори

Ефективна стачка затруднява обслужването на потребителите на услугите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ към транспортното министерство.

Протестът започна вчера, 31 юли, а служителите в центровете за административно обслужване са в намален състав.

Обслужването на потребители и издаването на административни актове и документи ще се извършва при намалено работно време, поради което е възможно да не бъдат спазени нормативно определените срокове. Кандидатите, които са заявени за теоретични или практически изпити за правоспособност за управление на превозни средства, но не са изпитани заради стачката, ще бъдат прехвърлени за друга седмица, посочват от Министерството на транспорта и съобщенията.

Едно от исканията на служителите на ДАИ изложи по време на символичен протест през юли представителят на КТ "Подкрепа" в Пловдив пред БНР.

"Главни специалисти - една и съща работа вършат, една и съща длъжност, една и съща дирекция, получават три различни заплати. Имахме преговори с работодателя! Няма никакви действия от негова страна. Заплатите варират от 785 лв. до 1633 лв. Нямаме столове в офисите. Искаме 200 служители да бъдат назначени, най-малко, в Изпълнителна агенция, тъй като ние сме под санитарния минимум".

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини