37 бъдещи първокласници ходиха на лятно училище

Изображение 1 от 2
    През периода от 19.06.2023 г. до 14.07.2023 г., в Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ и през периода от 03.07.2023 г. до 28.07.2023 г. в Основно училище „Стою Шишков“ – гр. Смолян, успешно бяха проведени летните училища за деца в изпълнение на проект „Предоставяне на услуги за ранно детско развитие“.
    В летните училища се включиха общо 37 деца, на които им предстои постъпване в първи клас, в резултат на което те подобриха училищната си готовност и повишиха мотивация си. Дейността се изпълни от педагози и медиатори и чрез интерактивни методи, игри в съответствие с предпочитанията на децата, се създадоха умения, навици и положителни нагласи, които ще ги подпомогнат в първите стъпки на новия етап в живота им.
    По време на летните училище бяха организирани кратки екскурзии в рамките на града, като децата посетиха Регионален библиотека „Николай Вранчев“ – гр. Смолян, природната забележителност Вековното дърво „Чинара“, Народно читалище „Христо Ботев-1871“ – гр. Смолян, паметника на полк. Владимир Серафимов в град Смолян, Хаджичоневата къща – музей, Народно читалище „Кирил Маджаров-1866“ в Устово. 
    На децата бяха осигурени учебни помагала и пакети с храна.
    За завършване на летните училища бяха проведени открити уроци, като децата показаха знанията си, които са придобили и им бяха връчени удостоверения.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини