Пресъздадена е бира по викингска рецепта на 1100 години

Един далеч не обикновен пивовар се рови в миналото, за да пресъздаде вкусовете и текстурите на бирите от древни времена.

Амбицията на Травис Руп (Travis Rupp) е да разбере какво са пили обикновените хора, не само кралете и аристокрацията, преди повече от хилядолетие. За тази цел Руп и неговият екип се стремят да пресъздадат прецизно древни рецепти, от египетски до перуански ейл, възпроизвеждайки методите на варене и рецептите за бира възможно най-близо до оригиналната им форма.

Неговите творения се варят в модерни съоръжения, но процесът и съставките са ехо от миналото, като Руп коригира рецептите си, за да включва елементи, използвани в производството на бира преди хиляди години.

Противно на общоприетото схващане, той открива, че бирите от древността, макар и варени в глинени съдове и обикновено плоски и със слабо съдържание на алкохол, могат да бъдат изненадващо вкусни.

Ангажиментът на Руп към автентичността го кара да включва уникални съставки като мая, плодове от хвойна и пелин в своите бирени напитки, подражавайки на древните методи за варене.

Сложният процес на варене на тези древни бири в модерни системи представлява уникално предизвикателство, изискващо творчески решения и задълбочено разбиране на историческите техники за варене.

Всяко варене изисква задълбочени изследвания, като Руп прекарва месеци в изучаване на древни цивилизации в подготовка.

Настоящият му проект включва викингска бира, популярна напитка преди поне 1100 години според археологическите записи.

Източник: nauka.offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини