Строят голям търговски център с хипермаркети от големи вериги до болницата в Смолян

Голям търговски център ще изникне в пространството между областната болница и т.н. ТК "Евридика" в Смолян, научи СмолянБГвести. До преди месец мястото бе потънало в храсти и боклуци.Сега тежки машини и десетки работници разчистват занемареното пространство и изоставените от години съседни сгради в строеж. "Изпълняваме проекта, който е от времето на социализма. Време е центърът да се превърне наистина в център. Да стане притегателно място за хората от Смолян и региона", каза за СмолянБГвести Юлиян Инджов, собственик на терена и на строителна компания "ИСА 2000".

От думите му стана ясно, че в момента компанията му строи търговски център. В него ще се настани хранителен хипермаркет от веригата "Т-маркет". Водят се разговори и с "Кауфланд". Ще има също аптека от голяма верига и много други магазини за мода, обувки и др. 

Търговският център ще е по-различен с това, че в него ще бъдат обособени помещения от по 15 кв.м. ,само за местни занаятчии и производители. "Ще стане като улица на местните занаяти. Те да си имат свое място, на което да предлагат произведеното от ръцете си. В магазините ще има месни и млечни продукти, колбаси, мед, билки и редица занаятчийски продукти. Целта ни е в новия комплекс цените да бъдат конкуретноспособни и като цяло да свалим високите цени на стоки и услуги в града. Смолянчани и родопчани като цяло заслужават това", допълни още Инджов.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини