Стотици туристи пиха мурсалски чай на "Вечерта на Триград"

Стотици туристи от страната и чужбина имаха удоволствието за първи път да дегустират прочутият мурсалски чай, сладка от диви плодове и родопски ястия на "Вечерта на Триград", Тематичната вечер се състоя пред Дом на културата в Девин, като площадът бе изпълнен с местни жители и гости на региона.
По време на мероприятието се подготвяше прясно запарен лековит чай, който се радваше на голям интерес. Освен това, всеки можеше да си закупи и различни видове билки, подбрани и изсушени по подходящ начин.
Различни млечни продукти на Мандра Триград също можеха да бъдат опитани и съответно закупени.
Домакините запознаха гостите с историята на селото и туристическите забележителности и обекти в района. Представи се и древният обичай "Среде лято", като напятите китки се подаряваха на млади момичета и момчета, наричани за здраве, берекет и благополучие. Самодейците от НЧ Изгрев-1936" изнесоха богата певческа програма с типичните за селото изпълнения. Кулинарният щанд също бе отрупан с разнообразни местни ястия.
Албена Чолакова показа автентични накити, изработени от мъниста по стара технология, везани ризи и старинни носии. Имаше и изложба на ръкоделия, бродерия и плетива.
 
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини