Жълт код за интензивни валежи, гръмотевици и градушки

За 4 септември 2023 г. НИМХ издава предупреждение от първа и втора степен за интензивни валежи, гръмотевици и градушки. За Смолян кодът е жълт. Предупреждението е за интензивни и локални значителни валежи, гръмотевици с временно усилване на вятъра, градушки. Локални количества: 25-35 mm. Утрото в Смолян е дъждовно, температурата е 13 градуса. През целия ден ще е облачно и ще вали. Максималната температура ще достигне 16 градуса.

Днес от запад на изток през страната ще преминава добре изразен студен атмосферен фронт. Облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. В много райони ще има краткотрайни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра; на места явленията ще са интензивни, има условия за градушки. Преди обяд вятърът ще е от северозапад, след пладне ще се ориентира от север-североизток, ще е до умерен, но вечерта в източните и планинските райони ще се усили. Дневните температури ще се понижат, повече в Западна България - максималните там ще са 20°-22°, по високите полета под 20°; в югоизточните райони все още ще достигат 27°-28°, в София - около 19°.

В планините ще е предимно облачно. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. По най-високите върхове на Рила и Пирин дъждът ще се примесва със сняг. След обяд вятърът ще се ориентира от североизток, ще е умерен, временно силен. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 9°.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини