Голямо хоро, цветя и концерт в Хасково за 138 г. от Съединението

    Хасково отбеляза 138 г. от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. По този повод се състоя тържествен ритуал на площад “Свобода” в областния град. Жители и гости на Хасково поднесоха венци и цветя, отдавайки почит пред всички, отдали живота си за Съединението. Слово произнесе кметът на община Хасково Станислав Дечев.

    „Днес молитвите ни за пострадалите от жестокото бедствие са силни, болката ни е дълбока, а скръбта искрена. Но аз вярвам, че всеки един от нас е готов да протегне ръка, да помогне, да вдъхне надежда и да докаже, че Съединението прави силата! 138 години след Съединението на България българският дух не е сломен. Напротив, всяка следваща година и всяка нова трудност каляват характера ни, правят ни по-мъдри в избора ни и по-силни в решенията ни. Затова България ще пребъде! Бог да благослови Родината ни!“, каза в тържественото си слово градоначалникът.

    На честването присъстваха председателят на Общински съвет Хасково Таня Захариева, областният управител Гинка Райчева и заместникът й Митко Петров, народни представители, заместник-кметовете на Хасково Мария Вълчева, Динко Тенев и Танер Емин, общински съветници, секретарят на Община Хасково Пламен Лечев, представители на командването на Военното формирование в Хасково, на политически партии, гости на Хасково от побратимените градове, граждани.

    Празникът продължи с концерт на Народен оркестър при Община Хасково с диригент Димчо Йорданов. Изви се и голямо общоградско хоро.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      И
      И
      37 -10
      14:09, 6 сеп 2023
      Някъде потоп , тук в Хасково Дечев празнува , срам и позор .
      • Ан
        антимишок
        24 -4
        16:23, 6 сеп 2023
        А ти какво очакваш от "политици" и "граждани" с коефициент на интелигентност между 40 и 70?!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини