3000 подписа за създаването на общинско предприятие за чистотата в Смолян са събрани до момента

Изображение 1 от 2
    Доброволците на Инициативен комитет „Бъдеще за Смолян“ ще събират подписи до 31.12.2023 г.
     
    3000 души са се включили до момента в подписката в подкрепа на създаването на общинско предприятие, извършващо дейностите по чистотата на община Смолян.
    Акцията е на Инициативен комитет „Бъдеще за Смолян“ и стартира на 8 септември, като целта на организаторите е да покажат отношението на гражданите към начина, по който се извършва поддържането на чистотата. 
    Доброволците, ангажирани със събирането на подписи, са позиционирани в района на площад „Свобода“, в района на кино „Дружба“, в квартал „Райково“ (в района на супермаркет „Крес“) и в района на квартал „Устово“ (ул. „Тракия“, на паркинга пред снекбар „Джек“). 
    При старта на инициативата адвокат Елена Даскалова, председател на ИК „Бъдеще за Смолян“, поясни, че подписката засяга дейности като почистването, сметосъбирането, сепарирането, компостирането, сметоизвозването и управлението на сметището в община Смолян. Тези дейности, според организаторите, категорично могат да бъдат извършвани от общинско предприятие бързо, качествено и отговорно, на цена по-ниска от тази на концесионера. 
    „Държавата и общината могат да бъдат добър стопанин, стига политиците да не се поддават на корупционен натиск и да отстояват интересите на гражданите“, каза още адвокат Даскалова. 
    Подписката бе подкрепена и от Стефан Сабрутев, който призова смолянчани да се включат активно в нея. 
    Припомняме, че в края на месец август Инициативен комитет „Бъдеще за Смолян“ съобщи, че издига кандидатурата на Сабрутев за кмет на община Смолян.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини