Стефан Сабрутев представи програмата си за развитие на община Смолян

"Властта за нас не е самоцел. Ние искаме да решим серия от проблеми, които задръстват общината. Искаме да развием Смолян като чист, модерен и проспериращ, но и ревностен към традициите град. Нашата цел е управление в интерес на гражданите“, заяви днес на пресконференция   на пресконференцията кандидатът за кмет Стефан Сабрутев.

Той посочи, че за него най-важна е икономиката на града. „Ще дадем тласък на икономиката, като акцента няма да пада само върху привличането на външни инвестиции. За нас не по-малко важни са инвеститорите, които вече работят на територията на общината. Подкрепа за всеки почтен бизнес, плащащ данъци и заплати в общината. Специално внимание към туризма. Разписали сме дълга серия мерки в подкрепа на туристическия бранш, защото той трябва да бъде локомотива на икономиката на Смолян.“

Пред присъстващите на пресконференцията Стефан Сабрутев подчерта, че инфраструктурата на града изглежда грозно занемарена, особено в крайните квартали. „Има села, в които няма или почти няма улици като Горово, Чеплят, Турян, Белев дол“, каза той.

„Ще направим Смолян град на цветята, който да впечатлява с колорита и аромата. И не на последно място остава чистотата. Въпросът за общинско предприятие за поддържане на чистотата не е заяждане със старата власт, макар да е очевидно, че основания за критики към стария кмет има. Има цели улици без сметоизвозване, виждаме често препълнените кофи за боклук. Референдумът за чистотата вече е направен. Над 1000 граждани седмично се подписваха в подписката и вече са над 4000 подписите за три седмици. Желанието на гражданите е ясно. И е страшно, ако след 12 години управление тепърва ще си изясняваш казуса по тема, по която многократно си обещавал и после си правил точно обратното.“

Стефан Сабрутев постави акцент върху културното и духовно развитие на региона, нуждата от подкрепа на местните творци и реализацията на техния продукт.

Общината трябва да развие на ново ниво културния и фестивалния туризъм. Трябва да се привличат прояви на елитарна култура, но и да се работи за достъп до култура във всяка точка на общината. Ще развием нови културни пространства, предоставящи възможности за алтернативна култура“, каза още Сабрутев.

ПРСЦЕНТЪР 

ПП „Движение Нашият град“

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини