Заради ремонта на пътя Смолян-Рудозем, жители на три села отново протестират

Изображение 1 от 2
    Планираният основен ремонт на пътя Смолян-Рудозем продължава да се бави и това изкара хора от селата Габрица, Фатово и Полковник Серафимово на протест през уикенда. Заедно с община Смолян те организират нова среща с институциите на 13 октомври.
    Основен ремонт на републиканския път Смолян-Рудозем, който минава покрай селата Габрица, Фатово и Полковник Серафимово не е правен от десетилетия. Отсечката е включена в плановете на АПИ, но още не са приключени тръжните процедури. Хората в Габрица вече не вярват, че ремонтът ще се осъществи.
    "Очаквам да се случи нищо. От много отдавна протестираме, няма кой да ни чуе. Няма да стане пътя, категорично съм убеден, те ни лъжат. Не могат да си разделат хапката, на кого да дадат проекта", каза Костадин Илиев.  Съмнявам се, не вярвам. Толкова години протакане, протакане, лъжи", бяха думите на Георги Василев.
    Елица Радева от четири години живее със съпруга си в Габрица. Казва, че лошият път до града е основният им проблем. "Това, което разбираме е, че има процедури, които за съжаление отнемат много време и това, което дядо Дино каза, аз искрено вярвам в него, в крайна сметка е някакъв конфликт на интереси и всеки иска да поеме проекта. Тези, на които не го дават, могат да обжалват, а това обжалване отнема много време и общо взето на няколко нива не работи, няма процес, няма прогрес", бяха думите й.
    За 13 октомври е предвидена нова среща с представители на институциите. Поканени са областния управител и директора на Пътно управление-Смолян.
    "Да видиме какво ще се случва. Но няма да го оставиме за в бъдеще, постоянно ще настъпваме, ще натискаме да стане тоя път", каза Милка Хаджиева от Полковник Серафимово.
    Хората ще се съберат в зелената площ на околовръстното при разклона за Смилян в 11 часа. За сега не смятат да блокират движението.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини