Адвокат Христо Вълчев - председател на общинския съвет кандидат за кмет от местна коалиция СДС/БЗНС

На 19 ноември се проведе последното заседание на общинския съвет за този мандат. Като негов председател искам да благодаря на всички общински съветници, приели идеята за конструктивна работа през тези години!

Успяхме да формираме независимо мнозинство от общински съветници с различна политическа принадлежност и идеологическа ориентация, но с ясна гражданска позиция, твърдо застанали зад идеята за нов Първомай.

Осигурихме благоприятен бизнес климат за развитие на фирмите, за нови инвестиции и оттам повече работни места и по-добри заплати.

Резултатите:

Американската компания „Интуитив Сърджикал“ започна строителство на високотехнологична фабрика, която ще произвежда оптически елементи за медицинските роботи „Да Винчи“ – първата в Източна Европа.

Вече имаме нов модерен търговски център с паркинг и магазини на големите вериги „Техномаркет“, „Била“, „Пепко“. Първомайци го заслужават!

Турската фирма „Полимер 4“ откри цех за преработка на найлони. Заработи нов цех за гумени изделия на фирма „Жасмин 61“. „Растер Павлов Принт“ изгради нов дигитален център.

Целенасочените ни усилия и екипната работа дадоха плодове.

В града и по селата бяха асфалтирани над 30 улици. Реновирахме тротоари, площади и паркове, подменихме голяма част от уличните лампи. Бяха обновени училища и детски градини. Изградихме нови и възстановихме съществуващи детски и спортни площадки, приведохме гробищните паркове в приличен вид. Най-после можем да се похвалим със строежа на новия мост над река Марица. Заработи Център за грижа за хора с деменция. Беше закупена нова техника и оборудване за дейност „Чистота“ и социалните услуги.

Приоритет ми беше незабавното прекратяване на порочната практика от предишното управление да се харчат безотговорно народни пари. При встъпването ми в длъжност аз поех тежестта да работя за трима: отказах избирането на заместник-председател, съкратих един щат за секретарка, освободих юриста на общинския съвет. Така спестихме три заплати. Предизвикателството беше голямо. Имаше много работа. Заварих остарели наредби, влизащи в противоречие с нормативни актове от по-висок ранг. Срещу общинския съвет бяха заведени съдебни дела не само от прокуратурата, но и от фирми и граждански сдружения, търсещи обезщетения и целящи обогатяване на наш гръб. Направих необходимото за бързо актуализиране на наредбите, квалифицирана защита пред съда и така спестихме разходи.

Аз съм човек на делата, не на думите! Не обичам да се хваля. Нямам нужда от показност. Не давам празни обещания! Работата на кмета и общинските съветници не е да се разхождат и здрависват с хората, а да работят за тях!

Прави впечатление, че общински съветници, които за четири години нито веднъж не се изказаха и често отсъстваха от заседания, сега обещават активна работа в новия местен парламент и светло бъдеще за общината. Пожелавам им това да се случи!

Девизът на нашата коалиция е: Да запазим посоката! Да ускорим темпото!


За кмет, когото го е грижа! За кмет, който иска и може!

Номер 68 – за кмет на общината Христо Вълчев!

Номер 68 – за общински съветници!

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Последни новини