МВнР: В българското посолство не е постъпвала информация за инцидент с българи в Хамбург

В посолството на Република България в Берлин до този момент не е постъпвала официална информация от германските власти за загинали или пострадали български граждани, при строителния инцидент в град Хамбург. Това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). 

"След появилата се в медиите информация, че пострадалите при инцидента са български граждани, посолството на Република България в Берлин незабавно е установило контакт с компетентните полицейски и трудови служби в Хамбург. По тяхна информация, разследването на злополуката все още не е приключило и на този етап не може да бъде дадена конкретна информация относно самоличността и гражданството на пострадалите", посочват от МВнР. 

Българското дипломатическо представителство в Берлин остава в непрекъсната връзка с компетентните местни власти. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Берлин на телефон: +49 30 201 0922 или на e-mail: Embassy.Berlin@mfa.bg.Припомняме, че в понеделник при инцидент се е срутило осеметажно скеле в строителната зона "Юберзеквартир" в пристанищния район "Хафен сити", където се изграждат търговски център, ресторанти, офиси и хотели. 

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини