Родопският славей Златина Узунова става общински съветник

Една от най-известните родопски певици Златина Узунова става общински съветник в Смолян. Тя е избрана от листата на Движение „Нашият град“. В понеделник Златина Узунова ще замени носията с делови костюм. Тя е сред новоизбраните общински съветници, които ще положат клетва.
"Аз никога не съм харесвала политиците в България и въобще политиката, защото каква е тая политика срещу народа. Затова не бих казала, че съм политик. Моят син беше този, който каза: Маме, къде си тръгнала... Ще те изядат! Обаче мъжът ми вика - остави я, тя е борбена и аз вярвам в нея", споделя Златина Узунова и допълва: Аз съм един гражданин, който винаги се е борил.
Всеки, който обича българския фолклор знае, че Златина е от солистите на „Големите български гласове" и Ансамбъл "Родопа". Малцина обаче знаят, че тя е деен синдикалист, защитаващ правата на културните дейци и артисти. "Аз не съм от хората, които се страхуват, след като искам младите хора да си останат в нашия град. И ще продължа да се боря. Работя с деца, работя с възрастни хора в читалището и знам проблемите", казва още певицата. По думите й, групата съветници на Движение "Нашият град" няма да бъде пълна опозиция, когато става въпрос за доброто на града, за доброто на хората.
Златина ще бъде единственият културен деец в редиците на новия Общински съвет. Казва още, че колегите й чакат много от нея и тя ще се постарае да се пребори за много неща. "Влизам в Общинския съвет на Смолян, за да върнем децата ни и младите в този град". Златина Узунова е носител на "Кристално огърлие", което е едно от най-високите отличия на Съюза на българските музикални и танцови дейци.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини