Футболният треньор Ферарио Спасов е загинал в катастрофа

Футболният треньор Ферарио Спасов е загинал в катастрофа край Велико Търново в събота. Инцидентът е станал около 17:00 часа на пътя София - Варна в района на село Шереметя. Автомобилът на 61-годишния Спасов е бил ударен от друг, който се е движил с висока скорост и е влязъл в насрещното платно.

Спасов е пътувал към Ловеч след мач на отбора, който води в момента - "Дунав" (Лом) срещу "Локомотив" (Горна Оряховица).

Спасов е сред големите имена сред треньорите в българския футбол. Той спечели титлата с "Литекс" през 1999 г., както и Купата на България през 2001 г. В кариерата си е водил още "Олимпик" (Галата), "Спартак" (Варна), ЦСКА, "Дунав" (Русе), "Ботев" (Пловдив), "Етър", "Спартак" (Плевен), "Берое", "Севлиево", а до февруари тази година беше начело на "Монтана". В периода от 2008 до 2011 г. той беше селекционер на националния отбор до 17 години.

Като футболист той има 350 мача за "Осъм" (Ловеч), където има два периода, а освен това е играл и за "Спартак" (Плевен).

Това е втора трагедия в българския спорт в събота, след като в друга автомобилна катастрофа на пътя Ловеч - Плевен загина президентът и треньор на волейболния "Олимпиец" Стефка Великова, както и двама играчи на тима - Калоян Минков и Симеон Симеонов. Българската федерация по волейбол (БФВ) обяви тридневен траур.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини