Нанореволюция - новата NAND flash memory

Intel Corporation и Micron Technology, Inc. обявиха първата в света 25-нанометрова (nm) NAND технология, съобщиха от Intel Corporation.

Новата технология може да осигури по-евтини решения за увеличаване на капацитета на устройствата за съхраняване на данни - като например смарт телефони, лични музикални и медия плейъри (PMPs) и други.

NAND flash memory съхранява данни и друго медийно съдържание в продукти от потребителската електроника, като пази информацията, дори когато устройството е изключено.

Стремежът към по-малки NAND процеси дава възможност за постоянното развитие и въвеждане на нови начини за употреба на технологията.

25-нанометровият процес не е само най-малката NAND технология, но и най-малката технология за полупроводници в целия свят - технологичен пробив, който продължава напредъка за повече музика, видео съдържание и други данни при днешните приложения за потребителска електроника и компютри.

Произведен от IM Flash Technologies (IMFT), съвместно дружество на Intel и Micron за производство на NAND flash, 25-нанометровият процес осигурява 8 гигабайта (GB) памет в едно NAND устройство, като предлага решение за огромен капацитет за съхранение на данни при потребителските устройства.

Той е с рамер от едва 167 кв. мм - достатъчно малък, за да влезе в дупката в средата на компакт диск (CD) и при все това събира повече от 10 пъти информационния капацитет на това CD (едно стандартно CD "помни" 700 мегабайта данни).

Със своите целенасочени усилия и инвестиции в NAND изследвания и разработка, Intel и Micron удвояват плътността на NAND приблизително на всеки 18 месеца, което води до по-малък размер, по-висока ценова ефективност и по-голям капацитет на продуктите.

IMFT започна производство с 50-нанометров процес през 2006 г., а след това продължи с 34-нанометров процес през 2008 г. С днешния 25-нанометров процес компаниите разширяват още повече своето технологично и производствено лидерство с въвеждането на най-малката полупроводникова литография в индустрията.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини