Тейлър Суифт e в топ 5 на най-влиятелните жени в света

Публикуван е тазгодишният списък с най-влиятелните жени в света. Forbes класира Тейлър Суифт в топ 5. В списъка за 2023 г. световната поп звезда се изкачи от номер 79 през 2022 г. до номер 5 тази година. Постижението не е изненада, тъй като Суифт прекара последната година, разбивайки рекорди и достигайки нови върхове в кариерата си. През октомври носителката на Грами стана милиардер, а нейното невероятно популярно турне Eras Tour спечели близо 850 милиона долара от 66 концерта в САЩ. Според Американската туристическа асоциация частта от Eras Tour в САЩ е добавила над 5 милиарда долара към икономиките на щатите.

„Тя е като голяма корпорация, по същество, работеща в много сектори“, каза икономистът и професор от Чикагския университет Каролин Слоун, цитирана в коментар на Forbes за Суифт. „Нейната публика е толкова млада, че хората може би са подценили колко голямо може да бъде това нещо от икономическа гледна точка. Не мисля, че днес някой се съмнява в това.”

Суифт може да е най-влиятелната жена в света на поп музиката тази година, но когато става въпрос за света като цяло, трима политици излязоха на върха: председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард, вицепрезидентът на САЩ Камала Харис и министър-председателят на Италия Джорджа Мелони.

Все пак този цитат от експерта по брандиране Стейси Джоунс обобщава: „Всички те са наистина силни жени, но те няма да могат да променят света по начина, по който Тейлър Суифт може да го направи.“

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини