Кметът Николай Мелемов поиска заплата от 4560 лева, селските кметове от 1110 до 1775

Както по-рано СмолянБГвести писа на 12 декември Общински съвет ще се събере за ново заседание. Една от точките, която ще трябва да разискват е заплатите на кметовете в общината. Според докладната записка, публикувана на сайта на Община Смолян кметът Николай Мелемов поиска заплатта му от 3750 лева да скочи на 4560 лева или , да бъде 50% от заплатата на министър. От редовно избраните селски кметове размера на заплатите отново е в зависимост от броя на населението. Предложено е кмета на Смилян Чавдар Червенков да работи месечно за 1775 лв., Момчиловци Сийка Суркова – 1630 лв, Широка лъка Васил Седянков – 1570 лв., Търън Явор Говедаров – 1490 лв. Кметовете на Влахово, Виево и Могилица – по 1330 лв., на Арда, Петково, Кутела, Градът, Подвис – 1200 лв, а на Катраница, Река, Стойките, Бостина, Дунево, Еленска, Мугла, Сивино, Соколовци, Тикале и Требище – 1110 лв. Последното вдигане на кметските заплати бе през миналата година – с 10%. 

С най-високите заплати в областта са градоначалниците на Мадан и Неделино. За пример още през 2019 година ОС-Мадан одобри Фахри Молайсенов да получава 4600 лева. 

Друга важна точка, която съветниците ще разглеждат е избора на зам.председател на местния парламент. Има постъпила докладна Милен Журналов /ДПС/ Петър Мирчев / ГЕРБ/ , в която те от името на групите си искат  избор на двама зам.-председатели.Предложението им е постъпило общо до  председателят на ОС- Димитър Кацаров.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини