Сериозна дискусия в Общинския съвет за цените на таксиметровите услуги

Изображение 1 от 3
    Сериозна дискусия в Общинския съвет предизвика докладната относно срока на валидност на разрешението за извършване на таксиметров превоз, определяне броя на таксиметровите автомобили, броя на местостоянки и пребиваващи на тях автомобили. В сесийна зала бяха представители на таксиметровите шофьори, които отправиха своите искания към съветниците. Емануил Георгиев поиска да се обособят 10 паркоместа пред болницата, тъй като в момента има само четири и на тях спират и частни автомобили. Зам-кметът инж. Мариана Цекова отговори, че няма как зад банката да има 10 места, защото улицата не отговаря. Най-сериозното искане на таксиметровите шофьори беше за увеличение на тарифите, които от две години не са променяни, въпреки инфлацията. От една от фирмите за таксиметров превоз поискаха дневната тарифа да е между 1.20 и 1.80, а нощната 2.00-2.50 лв.  А за територията на Пампорово беше поискано максималната нощна тарифа да е 4.50-5.00 лева.
    Емил Келешев от групата на ПП-ДБ поиска обществено обсъждане по темата. При обсъждането на докладната в постоянните комисии мнинята на съветниците също са били разделени - едни са били за увеличение, други против. Имало е и сериозна дискусия дали ще се пуши в такситата, дали ще станат по-чисти, дали ще се псува. Сега нямаме време за такова обсъждане, подчерта председателят Кацаров. Съветници Те коментираха още, че трябва да се сложат нови стикери на такситата от 1-ви януари. А те и така са по-скъпи с 11 до 35 стотинки. Според Стоян Марев от ПП-ДБ подходът трябва да бъде друг и да има дискусия.
    В крайна сметка при гласуването не беше вдигнат прага на тарифите. Те бяха приети според докладната. Максималната цена за 1 км пробег на територията на община Смолян става 1.20 дневна и 1.30 - нощна. За територията на Пампорово съответно - 3 лв. дневна и 3.50 лв. нощна. Минималните цени за извършване на таксиметров превоз на пътници за 1 км. пробег са съответно 0.70 лв. дневна тарифа, 0.80 лв. нощна тарифа и съответно за територията на курорта Пампорово 1.80 лв. дневна тарифа и 2 лв. нощна тарифа.
     
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини