Гърция задържа трафиканти и 14 нелегални мигранти

Гръцките гранични власти в Егейско море са арестували тази сутрин двама заподозрени за трафик на мигранти. Задържаните пътували заедно с поредната група нелегално пристигащи в страната.
Министерство на вътрешните работи в Атина отчита, че Турция е засилила контрола върху мигрантския поток към област Еврос.

Двама трафиканти са арестувани и 14 нелегални мигранти са спасени до гръцкия остров Кос, съобщават от морска гранична полиция.

Лодката с мигрантите е потеглила от турския бряг, след преследване трафикантите са задържани и са предадени на прокуратурата, съобщават властите.

В Егейско море не се забелязва промяна на политиката на турските власти да пропускат лодки с нелегални мигранти към гръцките острови, коментират жителите на островите и съобщават, че ежедневно влизат лодки от турския бряг.

Промяна в охраната на турската сухопътна граница в Еврос се отбелязва от гръцките граничари.

Съобщават, че за първи път турски хеликоптер следи за евентуално движение на групи мигранти към Гърция.

Експерти виждат в това резултат от преговорите на турския президент Ердоган с премиера Мицотакис. Гърция продължава строежа на гранична ограда с височина пет метра по сухопътната граница с Турция, съобщават от гранична полиция. Дължината на оградата ще е 35 километра. В същото време гърците са увеличили и патрулите по границата.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини