Григор Димитров започва новия сезон срещу Анди Мъри

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров ще започне новия сезон с мач срещу британеца Анди Мъри. Това отреди тегленият тази нощ жребий за турнира в Бризбън от сериите АТП 250.

Димитров е поставен под номер 2 в схемата и при победа на Мъри ще играе във втория кръг с победителя от двойката между германеца Даниел Алтмайер или квалификант. Българинът е и последният носител на титлата в Бризбейн, като това стана през 2017 година, след което турнирът изпадна от календара на АТП за няколко сезона.

От 2016 година насам Димитров и Мъри са играли само веднъж помежду си. Това се случи тази година на Откритото първенство на САЩ, когато българинът се наложи в три сета. 

Двамата обаче вече са се срещали в Бризбън. Това стана на финала през 2013 година, когато бившият водач в световната ранглиста Мъри спечели в два сета.

В долната половина на схемата, която се оглавява от Димитров, попадна и Рафаел Надал. Испанецът, който има 22 титли от турнирите от Големия шлем, се завръща на корта след едногодишно отсъствие заради контузия. В първия кръг той ще играе срещу квалификант, а във втория може да се изправи срещу един измежду Аслан Карацев от Русия и Джейсън Къблър от Австралия. 

Евентуален сблъсък между Димитров и Надал е възможен на полуфиналите.

Водачът в схемата Холгер Руне от Дания ще открие участието си в турнира с мач срещу австралиеца Макс Пърсел.

Източник: gong.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини