Митрополит Антоний с подробности за състоянието на патриарх Неофит

Духът на Новата година навсякде е преекспониран и екзалтиран с фойерверки, с очакване на прага на новолетието. Важно е каква равносметка ще си направим за отминалата година. И да помислим какво да поискаме през новата. Това каза Западно и Средноевропейски митрополит Антоний в предаването "Събуди се" по Нова телевизия. 

Като митрополит на Западно и Средноевропейската епархия ми се е случвало да посрещам новата година в различни европейски държави поради факта, че там имат църковни общини, с които се събираме, за да отбележим началото на настъпващото новолетие на 1 януари. Тогава се отслужва по традиция Василиева света литургия и молебен за една добра, благословена, здрава и мирна година за всички, споделя още той. 

Той даде подробности за състоянието на Патриарх Неофит. 

Молим се за неговото възстановяване. Той е хоспитализиран във ВМА, лекарите се грижат за него. За нас е важно да отправим сърдечни молитви за главата на българската православна църква. Аз нямам възможност да конткатувам с него. Лекарите са ограничили достъпа до него, отбеляза митрополит Антоний. 

Нека новата година  бъде мирна, здрава и по-добра. Хората да бъдат изпълнени с повече вяра, която е неизменен залог за добродетели, с които ще се отобразят в междучовешките отношения и светът ще стане по-добър, пожела митрополит Антоний. 

Източник: Novini

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини