Окрадоха магазини, коли, мазета, гаражи и завод в Хасково и Димитровград

11 мъже, жена и двама непълнолетни са посетили полицейското управление в Хасково като заподозрени за кражби, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В хода на работата по установяването им полицаите са изяснили, че момчетата на 13 и 16 г., мъжете на възраст до 55 г. и 19-годишна са извършили кражби от магазини, леки автомобили, мазета и гаражи.

За непълнолетното момче на 13 г. са доказани 4 от кражбите, като той се е съсредоточавал да краде от паркирани леки коли и междуетажна стая и мазе.

Трима от задържаните пазарували от магазини, като забравяли да платят на касите.

Останалите са отнемали чуждо имущество от гаражи и мазета. Мъже на 16 г. и 25 г. отмъкнали кутия за дарения от пекарна на зеленчуковия пазар в града с неустановена сума.

Жена на 19 г. и 23-годишният й съучастник, и двамата от село Криво поле посетили през декември златарско ателие в центъра на областния град. Докато се правели, че разглеждат бижутата успели да задигнат 3-грамов златен пръстен, като след залавянето им го върнали с протокол.

Всички задържани признали деянията си пред служителите.

В управлението в Димитровград също са били задържани петима мъже, 2 жени и двама непълнолетни, хванати за кражби в града. По-характерните случаи са на кражба на стоки от магазин за 822 лева и задържани две жени на 23 г. и 25 г. с мъж на 22 г., превозващи с каруца 90 кг желязо, 20 кг алуминий и 37 кг мед, които по техни думи откраднали от завод за полиестерна коприна в града. Останалите кражби са на мобилен телефон, хранителни стоки и велосипед. Задържаните в Бригадирския град също направили признания за стореното пред полицейските служители.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    антимишок
    8 0
    15:44, 6 яну 2024
    Крайно време е съдия Линч да започне да издава присъди!Ясно е че на „кривосъдните" и „правонабивателни" органи в Бълхария хич не им пука за т.н битова престъпност.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини