Почина Джеймс Котак, бившият барабанист на Scorpions

Джеймс Котак, барабанистът на Kingdom Come и бивш барабанист на Scorpions, почина на 61-годишна възраст.

Роденият в Луисвил музикант е свирил в поредица хард рок групи през кариерата си, включително Buster Brown, Montrose, McAuley Schenker Group, Dio и Warrant. Той постига първия си значителен успех с Kingdom Come, чийто поименен дебют от 1988 достига №12 в Billboard 200 и добива златен статус (както и куп сравнения с Led Zeppelin) благодарение на сингъла „Get It On.“

Котак се при съединява към Scorpions през 1996 и остава в групата до 2016, което го превръща в най-дългогодишния им барабанист, водещ с малко пред Херман Реърбел (1977-1996). Той се включва в записите на албумите Eye II Eye, Unbreakable, Humanity: Hour I, Sting in the Tail и Return to Forever, преди да бъде отстранен от бандата и заместен с Мики Дий от Motörhead.

Котак се бори с алкохолизма си години наред, което води до ареста му през 2014, престоя му в затвор в Дубай и накрая става причина за отстраняването му от Scorpions. В последствие той влиза в центъра за лечение на Ери Клептън, Crossroads Centre Antigua и казва, че остава в добри отношения с колегоите си от групата, дори след като те продължават напред с нов член.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини