Том Йорк от „Рейдиохед“ с концерт в София

Том Йорк, вокалистът на „Рейдиохед“, пристига в София през лятото. Британският музикант ще излезе пред българската публика със супергрупата си „The Smile“. Концертът им ще се състои на 18 юни в „Арена София“.

„The Smile“ е създадена от Йорк и колегата му от „Рейдиохед“ Джони Грийнуд през пандемията. В групата влиза още барабанистът Том Скинър от „Sons of Kemet“. Стилът им се определя като постпънк, прогресивен рок, афробийт и електронна музика. На концерта на 18 юни специален гост на сцената ще бъде диджеят Джеймс Холден.

Тримата изненадващо направиха дебюта си с изпълнение на „Гластънбъри“ през 2021 г. – физическото издание на фестивала бе отменено заради Ковид-19, но изпълненията се излъчваха онлайн. В началото на 2022 г. групата издаде шест сингъла и за първи път излезе на живо пред публика с поредица от концерти в Лондон.

Името на групата идва от заглавието на стихотворение на Тед Хюз, а самият Йорк предупреждава „усмивката“ да не се бърка с веселие и позитивизъм, а по-скоро да се чете като „усмивката на човек, който те лъже всеки ден“.

У нас групата ще изпълни песни от двата си албума „Wall Of Eyes“ и „A Light For Attracting Attention“. „Wall Of Eyes“, записан между Оксфорд и „Аби Роуд Студиос“, ще бъде официално представен на 26 януари. Групата вече е загатнала за стила му с три сингъла. На поредица от събития в цял свят, организирани в независими киносалони между 18 и 25 януари, групата ще направи и премиерни представяния на албума „Wall Of Eyes“ за първи и единствен път със съраунд звук и придружавани от непоказвани досега кадри от записите на албума.

Източник: http://ploshtadslaveikov.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини