Оставиха в ареста тираджията с кокаин за над 1 млн. лв. в якето му

    38-годишният тираджия Мехмет Къшлак ще остане в ареста за контрабанда на 3,240 кг кокаин на стойност 1 018 656 лева. Това реши днес съдия Тошка Иванова от Окръжен съд – Хасково.

    Турският гражданин бе арестуван на 14.01.2024 г. на граничния пункт „Капитан Андреево“ с товарен автомобил Рено. Той пътувал от Швейцария през България и Турция за Афганистан. Наркотикът беше открит под хастара на якето на водача.

    При разглеждане на мярката му за неотклонение днес прокурорът по делото Иван Стоянов заяви, че при митническата проверка шофьорът се притеснил и си придърпвал якето, което провокирало щателен обиск, и така са открити трите пакета с дрога. Държавният обвинител пледира за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той изтъкна, че обвиняемият може да се укрие, особено предвид тежестта на предвиденото наказание – от 10 до 15 г. затвор и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

    Адвокатката на обвиняемия пледира клиентът й да бъде освободен с мярка „парична гаранция“ или „домашен арест“, който да бъде изтърпян на адрес в Свиленград. Тя допълни, че в случая няма данни за умисъл в извършването на престъплението, нямало и негови отпечатъци по наркотика. Бил неосъждан и с добро поведение. Освен това имал две малки деца – на 7 месеца и 4 години, за които се грижел.

    От своя страна Мехмет Къшлак каза, че не е знаел за наркотика. Мислел, че са пари.

    В крайна сметка съдия Иванова прецени, че е налице обосновано предположение, че тираджията е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Взе предвид и обстоятелствата по подготовката на деянието.

    Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини