Утре се покланяме пред Емилия Ованесян

Поклонението пред тленните останки на обичаната актриса Емилия Ованесян ще бъде на 23 януари, вторник, от 10:00 до 13:00 часа във фоайето на Родопския драматичен театър, съобщиха от театъра.
Емилия Ованесян е в състава Родопски драматичен театър от 1981 година. От тогава, до сега актрисата създава над 100 запомнящи се роли:
Жената в „Човешки глас” от Жан Кокто, Ермена в” Щуро племе” от Славе Македонски, Кукле в „Заливът”, Нора в „Нора” от Х. Ибсен, Бланш в „Трамвай Желание” от Тенеси Уйлямс, Мери в „Дългият път на деня към нощта” и Емили в „Пожари” с режисьор Юлия Огнянова. Гена в „Майстори” на Рачо Стоянов, режисьор Крум Филипов, Синьора Монтеки в „Румеу и Жолиета от Дунюву” на Крум Левов, режисьор Петър Тодоров, Падрон Тони в „Рибарски свади” от Карло Голдони, режисьор Петър Тодоров, Анфиса в „Три сестри” от А.П. Чехов, режисьор Делян Илиев.
За ролята на Аркадина в „Чайка” на А.П.Чехов, режисьор Илиян Николов, Емилия Ованесян беше удостоена с наградата „Аскеер, 94”, а за ролята на Виктория в спектакъла „Виктория” с наградата за главна женска роля на Фестивала „Малки театрални форми” – Враца.
Емилия Ованесян е режисьор на множество спектакли: „Пъзелът” , Драскотини от дъжда” от Яна Добрева, „Разкаяние” по текстове от Библията, „Албена” от Йордан Йовков, „С Чарли в сърцето” сценарий Адриан Петров и Емилия Ованесян, „Копче за сън” от Валери Петров, „Последната изповед на Апостола” от Светозар Казанджиев, „Театър любов моя” от Валери Петров, „Заливът” от Ги Фоаси.
Емилия отдаде целия си творчески и житейски път на Смолян и на театъра.
Поклон!
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини