Задържаха 39-годишен мъж от Девин по подозрение, че е убил брат си /обновена/

39-годишният Стефан Ш. е задържан по подозрение, че е убил брат си Руско Ш. снощи. Жестокото убийство потресе Девин. Както СмолянБГвести по-рано писа, трагедията се разиграва в жилищен блок в девинския квартал "Врътлек". На телефон 112 е подаден сигнал, че от прозорец на апартамент на четвъртия етаж се изхвърлят предмети. "Незабавно към адреса са насочени полицейски екипи, които в условията на неотложност проникнали в апартамента, в който е открито безжизнено тяло на мъж. Установена е самоличността му и тялото е преведено за аутопсия", посочиха от ОДМВР-Смолян. 
В апартамента починалия живеел заедно с брат си. "Те бяха безпризорни хора, баща им почина, майка им е някъде и няма никой при тях. И самички живеят, болни са и двамата. Единият е недобре, припадъци получава, другият и той не е добре и той със здравето, не могат да работят, отникъде нищо не получават", разказа Илия Заимов, който живее в същия вход. Той допълни, че двамата братя често се карали, налагало се съседите да ги помиряват. "Единият превърта като пийне малко. И да не е пил така припадъци получава, не може да се контролира. И сега е станала тая работа, то се очакваше", каза още Заимов.
За убийството е задържан братът на починалия - 39-годишен мъж, който бил в коридора на жилището. На мястото е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под ръководството на Окръжната прокуратура.
По-късно през деня от прокуратурата съобщиха, че е повдигнато обвинение в умишлено убийство. 39-годишният С.Ш. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.
Очаквайте подробности в картина тази вечер в 19.30 часа в НОВИНИТЕ на еТВ само в мрежата на ЕСКОМ
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини