Горяха девет пожара през почивните дни, има и материални щети

През изминалите почивни дни, екипи на районите пожарните служби са се отзовали на девет сигнала за пожар, като в четири са нанесени материални щети.

Два екипа на РСПБЗН – Пампорово и един на РСПБЗН – Смолян гасили пожар в къща в село Гела. Сигналът е подаден на тел. 112 на 26.01.2024 г. в 23:00 часа. Предполагаема причина за възникване на пожара е строителна неизправност. Пламъците унищожили - покривна конструкция – 30 кв.м, гипсокартонени стени – 50 кв.м и домашно имущество. Няма пострадали хора.

- На 27.01.2024 г. в 04:24 часа е получен сигнал за пожар в къща в с. Стърница, общ. Баните. Предполагаема причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Огънят унищожил мебели, бяла и черна техника и домашно имущество. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Баните. Няма пострадали хора.

- На 27.01.24г в 20:57 часа е получено съобщение за пожар в комин на жилищен блок на адрес гр. Смолян, ул. “Стою Шишков”. Причина за пожара е непочистено коминно тяло. Огънят нанесъл материални щети – опушени са 300 кв.м стени и напукана мазилка.

- На 28.01.2024 г. в 00:29 часа е получено съобщение за пожар в къща в с. Бръщен, общ. Доспат. Пламъците нанесли материални щети – унищожена е покривна конструкция с площ 50 кв.м, Пристигналият на мястото екип на РСПБЗН-Доспат потушил огъня, преди да обхване сградата. Причините за пожара са в процес на изясняване.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини