Полицията проверява прозрачността на стъклата на автомобилите, съставиха 27 акта

Пътна полиция провежда специализирана полицейска операция за установяване на водачи, управляващи МПС, на които е ограничена видимостта и/или намалена прозрачността на стъклата.

Според разпоредбите в Закона за движение на пътищата се забранява ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им. Забранено е намаляването на видимостта на предното и страничните стъкла, чрез поставяне на тъмно фолио (различна от фабричното потъмняване).

За изминалия месец, на територията на областта, са санкционирани 33 водача на МПС, на които е ограничена видимостта и/или намалена прозрачността на стъклата осигуряващи видимостта на водача към пътя. Съставени са 27 акта и 6 наложени глоби с фиш. За същия период са наложени 8 принудителни административни мерки - спиране от движение на МПС. Тази принудителна мярка се налага на собственици на МПС, които не са отстранили посочената неизправност, непосредствено след установяване на нарушението.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини