Заложническа криза в американска компания в Турция

Въоръжен мъж е взел за заложници няколко служители във фабрика на американската група Procter & Gamble (P&G) в Северозападна Турция, предадоха Франс прес и Ройтерс, като се позоваха на турски медии. 

Според информационната агенция DHA мъжът е представил действията си като акт на осъждане на израелските военни операции в Ивицата Газа.

Неидентифициран мъж с оръжие е влязъл във фабриката в индустриалната зона на град Гебзе в окръг Коджаели около 15:00 ч. местно време, съобщава агенция Демирьорен, цитирана от БТА. 

Полицията е пристигнала на мястото и води преговори с мъжа. Валията на Коджаели е на път към фабриката, съобщава турската телевизия НТВ.

Кадри, излъчени от турските медии, показват полицейски коли, които блокират достъпа до обекта на американския производител на продукти за бита и хигиената в Гебзе.

Синдикатът Умут-Сен съобщи в платформата Х, че мъжът е въоръжен и е взел за заложници седем служители на фабриката, а останалите работници са били евакуирани. 

Снимка, разпространена от местните медии, показва мъж във фабриката, чието лице е покрито с палестински шал и който носи нещо, което прилича на взривно устройство, съобщава Ройтерс.

Друга снимка показва мъжа, който държи пистолет в едната си ръка и показва знака "V" с другата, пред стена, на която са изобразени турското и палестинското знаме и надпис, който гласи: "Портите ще се отворят. Или спокойна смърт, или смърт в името на Газа".

Малко по-късно стана ясно, че въоръжените всъщност са двама. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини