Медиен ракетен удар на ГЕРБ преди ротацията: Платен или съвпадение? Борисов има нова звезда

Сряда, София, 7 февруари сутринта, температура 8 градуса, трите национални телевизии. 8 часа и пет минути. Медиен десант на крилати ракети от ГЕРБ. Залп по ПП-ДБ от Деница Сачева, Делян Добрев и Теменужка Петкова. В един глас атакуват съзнанието на зрителя, колко отровно е досегашното управление на кабинета „Денков“ и колко животоспасяващо е след ротацията ГЕРБ да поеме управлението на страната. Нападките са брутални, както по всеки повод и без такъв.

Изглежда малко странно, че едновременно по трите масови телевизии едновременно се появяват  точно тези три персони. Който обаче е запознат поне отчасти с механизмите, които определят кой да бъде в ефир по това време е наясно, че има само две възможности да се случи точно това. Първата: пълна случайност. И в трите медии са мислили еднакво кои хора да поканят.

Втората възможност: Това е организирано – платено или заради влияние на ГЕРБ върху ръководството.

Изберете си.

Целта е повече от прозрачна: Бойко Борисов атакува партньорите  от ПП-ДБ с цел да се изпълнят неговите условия за формиране на правителството след ротацията. Чуха се смехотворни неща, от сорта, че акад. Николай Денков искал да е вице.-премиер и външен министър, защото обичал да пътува. Не е просто несериозно – тъпо е. Може да има други мотиви, но не и този.

По същото време депутатката от ГЕРБ, изгрялата не звезда и любимка на Борисов – Рая Назарян (запомнете това име), по БНР говори за евентуалната комисия в парламента, която да проучи въпроса с връзките на екзекутирания Мартин Божанов-Нотариуса в магистратските и политическите среди. Юристката Назарян е председател на Комисията по превенция и противодействие на корупцията. „Мис ГЕРБ“, както я наричат някои, заявява пред националното радио следното: „Не мога да кажа, че чувстваме вина. Изнесените данни в последните дни по казуса с убития Божанов касаят една престъпна дейност, която датира отпреди 20 години - ГЕРБ не е управлявал тогава“.

Дамата нещо се е объркала. Нотариуса е развивал бурна дейност именно по време на управлението – близо 14 години - на Борисов и ГЕРБ. Като адвокат в голяма известна кантора, а след това и като член на Комисията по хазарта, би трябвало Назарян да е чувала името на убития и с какво се занимава. Ако наистина не знае, значи е живяла някъде другаде. Освен това в Комисията по хазарта е била по времето, когато са ставали заварките по закона за хазарта, от които се е възползвал бизнесменът Васил Божков, от което прокуратурата твърди, че държавата била ощетена с около 600 млн лева. Очевидно дамата не помни и това, защото в Уикипедия този период от нейната кариера не фигурира…

Българското общество ще се надява крехките рамене на Рая Назарян да изнесат тежестта по разкриване корупционните схеми на Нотариуса и връзките му с висши магистрати и хора от политическия Олимп. Имаме й пълно доверие, както се казва, защото в думите на Назарян се усеща устрем и воля да стигне до истината.

Преди ракетната атака на ГЕРБ в медиите имаше подобна и от представители на протестиращите представители на земеделски сдружения и асоциации. И те дадоха своя залпов принос в очернянето на правителството. Не че кабинетът няма кусури, но някои от дежурните недоволни пресолиха манджата – неволно или под диктовка. Пласират ни аритметики, които не съвпадат с тези на земеделското министерство – на кого да вярваме? И за пореден път нито един от тях не обясни простичко, защо на фермерите се полагат стотици милиони компенсации и помощи, а много други отрасли се справят сами с пазарните препятствия, без държавата да им отпуска дори стотинка. А всички плащаме за продуктите на земеделците цени, каквито производителите и търговците решат. И те обикновено са по-високи от повечето европейски страни.

Странна работа. Мълчанието ни не е злато, да знаете.

 

Източник: FrogNews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини