Скулптор създаде златен дракон за лунната Нова година, по-малък от кибритена клечка

Изображение 1 от 3

    Известният микроскулптора Уилард Уигън от Бирмингам изработи ръчно червеноок дракон, направен от парче злато, по-малко от главата на кибритена клечка.

    Поводът е настъпилата лунна Нова година, която през 2024-та е посветена на дракона, като „символ на сила“.

    66-годишният Уигън казва пред информационната агенция PA: „Направих го, за да отпразнувам Лунната Нова година. Може да бъде като символ на сила, издръжливост и решителност.“.

    За направата на миниатюрния дракон от злато той използва микроскопична закалена стомана, за да оформи вълните на мистичното същество. Четири месеца му е отнело, за да завърши бижуто, което преправя няколко пъти. Той използва фотографската си памет за митичното същество, за да създаде оригинален дизайн. Процесът трябвало да бъде бъде толкова прецизен, че авторът признава, че работи между ударите на сърцето си и контролира дишането си, за да избегне всякакви смущения, които биха могли да съсипят крайния очакван ефект.

    Уигън признава, че последното му творение е „най-трудното нещо, което някога съм правил“ и няма намерение да повтаря това усилие. „За мен това е като изкачване до върха на планината и след това отново изкачване.“, споделя той.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини