МИГ "Куклен - Асеновград" отчете дейността си за 2023 г.

Изображение 1 от 5

    Зам.-кметът на община Асеновград инж. Петър Петров, който е и председател на Управителния съвет на Местна инициативна група (МИГ) „Куклен - Асеновград“, изпълнителният директор Илица Даскалова и екипът на организацията представиха напредъка по изпълнението на Стратегията на МИГ „Куклен - Асеновград“ и бъдещите възможности за прилагане на Водено от общностите местно развитие (ВОМР) на територията на двете общини.

    По време на информационното събитие беше излъчен специално подготвен филм за изпълненото през изминалата година.

    Събитието започна с приветствие от инж. Петров. Той благодари на екипа за огромните усилия, положени през 2023 г. и посочи, че се гордее с отличните резултати, които са постигнати.

    Петров припомни, че чрез процедури по различни оперативни програми, благодарение на МИГ „Куклен - Асеновград“ бяха спечелени проекти за ремонт на читалища.

    И още - немалко предприятия от местния бизнес в двете общини развиха, подобриха и разшириха производството си.

    Последва презентация за самата Стратегия, представена от Илица Даскалова. Тя съобщи, че общият бюджет на СВОМР е в размер на 6 450 189,68 лв.

    Допълнително, през 2021 г., са били присъединени още 799 000 лв. За мерки, финансирани от ПРСР 2014 г. – 2020 г. са били отделени 3 732 660 лв. За мерки, извън обхвата на мерките от Регламент (ЕС) №1305/2013 г., но съответстващи на целите на регламента, финансирани от ЕЗФРСР - 60 000 лв.

    За мерки, финансирани от ОПРЧР (ЕСФ) – 762 529,68 лв. За мерки, финансирани от ОПИК (ЕФРР) – 1 955 000 лв.

    На мероприятието присъстваха представители на местната власт и Общинските съвети от Асеновград и Куклен.

    В края на информационното събитие участниците имаха възможността да се запознаят със съвременните тенденции в естетичните и рехабилитационни процедури.

    Организирана беше празнична томбола, като комплимент от екипа на МИГ по повод предстоящия Св. Валентин – Денят на любовта.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини